Yazarlarımız

Prof. Dr. Şebnem Pırıldar

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Bornova Anadolu Lisesi’nde 1986 yılında mezun olan Şebnem Pırıldar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1992 yılında bitirmiştir. Psikiyatri uzmanlık eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Anksiyete bozuklukları, psikoterapiler ve bilişsel davranışçı psikoterapiler alanında çalışmaktadır.

Doç. Dr. Tolga Binbay 

2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2009 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamladı. 2014 yılında Hollanda Maastricht Üniversitesi Akıl Sağlığı ve Sinirbilim Okulu’nda psikoz epidemiyolojisi üzerine doktorasını tamamladı. Cizre ve Sinop Devlet Hastaneleri’nde psikiyatri uzmanı olarak çalıştı. 2013 yılından bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışıyor. Temel araştırma alanları psikozların sosyal epidemiyolojisi, şizofreni ve diğer psikotik bozukluklarda gen-çevre etkileşimi ve ilk atak psikozların tedavisi.

Doç. Dr. Kürşat Altınbaş

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesidir. 2003 yılında Gazi Üniversitesi’nden mezun oldu. 2009 yılında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimini tamamladı. 2018 yılında Maastricht University’de Reconstructing The Diagnostic Framework of Bipolarity üzerine doktorasını tamamladı. Büyükçekmece Devlet Hastanesi ,Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Raşit Tahsin Duygudurum Merkezi, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 5.Psikiyatri Kliniği’nde görev yaptı. Halen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi, Psikiyatri Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Temel araştırma alanları, Bipolar bozukluklardır.

Prof. Dr. Fisun Akdeniz

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden sonra 1990-1991’de Buca SSK’da İç hastalıkları asistanlığı ve 1991-1996 yılları arasında Ege Üniversitesi’nde Psikiyatri asistanlığı yapmıştır. 1999’da ABD Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olarak görev yapmıştır. 2003’de Hollanda Maastricht Üniversitesi’nden “Duygulanım Sinirbilimi” (affective neuroscience) tezli bilim masterini tamamlamıştır. Mayıs 2004 doçent ve Ocak 2011’de psikiyatri profesörü ünvanı almıştır. Şubat 2015’de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli olup özel çalışmaya başlamıştır. Depresyon, bipolar bozukluk ve kadın ruh sağlığı konusunda İngilizce ve Türkçe yayınlanmış elliye yakın makale, iki kitap, sekiz kitap bölümü ve bir kitap editörlüğü vardır. Yurtiçi ve yurtdışında bipolar bozukluk, depresyon, kadın ruh sağlığı konusunda konferanslar vermektedir. En son Farkındalık (mindfulness) ve kabullenme (acceptance) terapisi üzerinde çalışmaktadır. Halen Türk Psikiyatri Derneği, Türkiye Bipolar Bozukluklar Derneği ve International Society of Bipolar Disorder aktif olarak çalışmaktadır.

Prof. Dr. Cüneyt Evren

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni 1991’de bitirdi. Psikiyatri uzmanlık eğitimini Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1996’de tamamladı. Aynı yıl Alkol Madde Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi’nde (AMATEM) başasistan olarak çalışmaya başladı, 2006 yılında ise doçent oldu. Kendisinin alkol madde bağımlılığı alanında 200’e kadar Ulusal ve Uluslararası bilimsel yayını ve kitap bölümü bulunmaktadır. Halen aynı merkezin sorumluluğunu, Düşünen Adam Psikiyatri ve Nörolojik Bilimler Dergisi Editörlüğünü, Bakırköy Araştırma ve İleri Eğitim Merkezi (BARİLEM) başkanlığını ve Türkiye Psikiyatri Derneği Bilimsel Toplantı Düzenleme Kurulu üyeliğini yürütmektedir.

Prof. Dr. Mehmet Murat Demet

Mehmet Murat DEMET 1963 Konya doğumludur. 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuş, 1991 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığı eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılında Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında yardımcı doçent olarak göreve başlamış, 2004 yılında psikiyatri doçenti ünvanını almıştır. 1998 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği önlisans programını tamamlamış, 2016 yılında ise Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2009 yılında Türk Uyku Tıbbı Derneği’nin Temel ve İleri Uyku Tıbbı Kuramsal ve Uygulama Eğitim Programlarını tamamlayarak uyku laboratuvarı yönetimine hak kazanmıştır. 2010 yılında temel farmakoloji alanında lisans üstü eğitimini tamamlayarak farmakoloji bilim uzmanı ünvanını almıştır. Anksiyete ve uyku bozuklukları, psikofarmakoloji, preklinik  araştırmalar, farmakoepidemiyoloji ve farmakovijilans bașlıca ilgi alanlarıdır. Profesör Dr. M. Murat Demet halen Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır ve Türkiye Psikiyatri Derneği Psikofarmakoloji ve Somatik Sağaltımlar Çalışma Birimi Koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Prof.Dr.Köksal Alptekin

1962 yılında İspir’de doğdu. Tıp eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1986 yılında tamamladı. 1996 yılında Doçent, 2002 yılında Profesör oldu.

1998-1991 yılları arasında Prof. Dr. A. Özbek yönetiminde Psikodrama ve Grup Psikoterapisi Eğitimi, 1994-1999 yılları arasında Doç. Dr. Celal Odağ’dan  Psikanalitik Yönelimli Grup Psikoterapisi ve Psikanaliz Eğitimi aldı. 1998-2002 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından uygulamaya konan “Aktif Tıp Eğitimi” programının planlanmasında ve uygulamaya konmasında aktif rol aldı.

Birçok kongrede poster ve proje ödülü alan Dr. Köksal Alptekin, İzmir Şizofreni Dayanışma Derneği kurucu başkanı ve Halime Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Vakfı kurucu üyesidir. Ulusal ve uluslar arası çok sayıda yayını bulunmaktadır. Obsesif Kompulsif Bozukluk ve Şizofrenide Tedavi, Bilişsel Yetiler, Şizofrenide Yaşam Kalitesi ve Antipsikotik İlaçlar başlıca çalışma alanlarıdır. Son yıllarda şizofreni genetiği ve şizofrenide iyileşme alanında çalışmaktadır.

Evli ve bir çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Prof. Dr. Ömer Aydemir

İzmir’de 1964 yılında doğmuştur. 1989 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini 1995 yılında tamamladıktan sonra 1998 yılında Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda yardımcı doçent olarak göreve başladı. Aynı kurumda 1999 yılında doçent ve 2005 yılında profesör unvanı aldı.
2001 yılında Celal Bayar Üniversitesi’nde duygudurum bozuklukları birimini ve programını kurdu. 2004-2011 yılları arasında Türkiye Psikiyatri Derneği Duygudurum Bozuklukları Bilimsel Çalışma Birimi’nin yöneticisi ve koordinatörü ve Bipolar Bozukluklar Derneği’nin başkanı olarak çalışmıştır. Aynı zamanda 1997 yılından bu yana sağlıkta yaşam kalitesi çalışmalarını sürdürmektedir ve 2006-2009 yılları arasında sağlıkta yaşam kalitesi alanında Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle Avrupa Birliği projesi tamamlamıştır. Sağlıkta Yaşam Kalitesi Derneği (SAYKAD) kurucu üyesidir ve 2011-2013 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü dernekte halen idari görevi yapmaktadır.
Araştırma Alanları: Psikiyatride kullanılan pek çok değerlendirme aracının psikometrik çalışmasını yürütmüştür. Özellikle duygudurum bozukluklarında işlevsellik ve yaşam kalitesi alanlarında çalışmıştır. Tanı sistemleri, hastalık değerlendirme ölçekleri, ölçüm yöntemleri konusunda çok merkezli araştırmalarda yer almıştır. DSM sisteminin klinik görüşmelerinin ve ölçeklerinin Türkçe için psikometrik çalışmalarını yürütmüştür.
Başlıca ilgi alanı duygudurum bozukluklarıdır. Depresyonun fenomenolojisi ve etiyolojisi ile ilgili çalışmalar yürütmüştür. Aynı zamanda hem depresyonda hem de bipolar bozukluklarda kalıntı belirtiler, işlevsellik ve yaşam kalitesi ile ilgili çalışmaları ve yazıları bulunmaktadır. Duygudurum bozukluklarının remisyon evresinde hastanın bildirdiği sonlanım ile ilgili çalışmalar şu anda ilgilendiği konuların başında gelmektedir.
Ulusal dergiler 100’ün üzerinde ve uluslar arası dergiler yaklaşık olarak 120 tane makalesi yayınlanmıştır. Editör, yazar veya çevirmen olarak 16 kitap veya kitap bölümü çalışması bulunmaktadır.